Bagels
Brännde mig lite men det var det värt!
Efter diverse brännskador och knådande blev resultatet ändå mödan värt:
12 st Bagles (som man kan frysa in):
25 gram jäst
0,5 L vatten
1,5 dl sirap
0,5 msk salt
0,7 kg vetemjöl
valfri frön jag använde sesam frön
Blanda mjöl och jäst (om du använder torrjäst annars smula ner i vattnet sedan). Tillsätt vatten, sirap och salt och mosa ihop till en mysig deg.
Jäs i 60 min. Under tiden kan man rulla tummarna, eller göra läxor.
Sätt ugnen på 225 grader och koka upp en stor kastrull med vatten. Dela sedan upp degen i 12 bitar och gör bagelrunda former genom att rulla till en korv och sedan sätta ihop kanterna med lite vatten lägg dem på mjölat bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa i 20 min till så de riktigt klibbar ihop sig!
Doppa försiktigt (men så att hela bageln doppas ordentligt) i det kokande vattnet och koka med lock på i 4 min (man får ta några i taget). Lägg dem sedan på plåten igen och strö över frön och kör in i ugnen i ca. 15-20 min.
KLART
12 st Bagles (som man kan frysa in):
25 gram jäst
0,5 L vatten
1,5 dl sirap
0,5 msk salt
0,7 kg vetemjöl
valfri frön jag använde sesam frön
Blanda mjöl och jäst (om du använder torrjäst annars smula ner i vattnet sedan). Tillsätt vatten, sirap och salt och mosa ihop till en mysig deg.
Jäs i 60 min. Under tiden kan man rulla tummarna, eller göra läxor.
Sätt ugnen på 225 grader och koka upp en stor kastrull med vatten. Dela sedan upp degen i 12 bitar och gör bagelrunda former genom att rulla till en korv och sedan sätta ihop kanterna med lite vatten lägg dem på mjölat bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa i 20 min till så de riktigt klibbar ihop sig!
Doppa försiktigt (men så att hela bageln doppas ordentligt) i det kokande vattnet och koka med lock på i 4 min (man får ta några i taget). Lägg dem sedan på plåten igen och strö över frön och kör in i ugnen i ca. 15-20 min.
Servera med det man tycker är gott, typ ost?
KLART!
Kram Embla
Kommentarer
Frida
Vi kan göra donuts, för det är ju typ samma sak, fast med socker och olja :D
Trackback